فروش ویژه دستگاه و نرم‌افزار حضور و غیاب

هوش تجاری

هوش تجاری در کسب و کار

هوش تجاری ”  اصطلاحی که بسیاری از سازمانهای چابک و پیش رو ، آن را نادیده نمی گیرند. در پاسخ به اینکه چرا بنگاه ها و سازمانهای اقتصادی و تولیدی قدرتمند ، از این ابزار جهت پیشبرد مقاصد و کسب مزیت رقابتی استفاده می کنند ، جواب های بسیاری نهفته است . لیکن جهت پاسخ گویی به این سؤال باید در مفهوم و اجزای این ابزار نوظهور و مدرن و نیز اهمیت تصمیم گیری ها تمرکز کرد .

 بهره گیری از عناصری نظیر انبارداری داده ، داده کاوی ، مدیریت عملکرد شده در ارجحیت بالاتری قرار داده آن و کسب و کار و … در هوش تجاری ، این سیستم را در میان سایر ابزارهای ارائه به جهت به کارگیری داده ها و اطلاعات به هنگام و مورد تحلیل قرار گرفته ؛ و البته با ابزارهای هوشمند تحلیلی ؛ در تصمیم گیری های استراتژیک می باشد . به نحوی که صحت تصمیم های اتخاذ شده توسط تصمیم گیرندگان با بهره گیری از این ابزار ، به مراتب بیشتر از تصمیماتی است که با سایر ابزارهای ارائه شده ، گرفته می شود . هم اکنون ، سازمانها دریافته اند که برای کشف و گسترش بازارهای نوین ، نمی توان تکیه بر گزارش های با تأخیر و اطلاعات تقریبی داشت .

افزودن برخی کارکردهای کلیدی به سیستم های پشتیبانی تصمیم ، سیستم های اطلاعات اجرائی ، سیستم های اطلاعات مدیریت و سایر سیستم های تحلیلی و مدیریتی دیگر و سپس یکپارچه سازی تمام قابلیت های این سیستم ها در قالب هوش تجاری ، آن را در زمره ی برترین سیستم های پشتیبانی از تصمیمات استراتژیک قرار داده است . موارد ذکر شده و بسیاری دلایل دیگر ، باعث شد تا در این مقاله با گردآوری و تألیف مفاهیم این سیستم پر قابلیت ، اجزای تشکیل دهنده ی و کاربردهای آن در زمینه های گوناگون ، تصمیم گیرندگان را با این سیستم نوین آشنا ساخته و ایشان را در زمینه به کارگیری این سیستم جهت تغییر روش های تصمیم گیری راهنمایی کنیم .

هوش تجاری در کسب و کار

کسب و کار را می توان این گونه تشریح کرد : سازمان معتبر و قانونی ای که ایجاد شده تا کالا و یا خدماتی را برای مصرف کننده فراهم کند. کسب و کارها عمدتاً در نظام های اقتصاد سرمایه ای ، با توجه به قوانین وضع شده در اغلب کشورها مبنی بر خصوصی سازی صنایع و کسب و کارها مطرح می باشند . باید گفت امروزه بسیاری از این مشاغل در حال تغییر وضعیت از شکل دولتی و نیمه دولتی خود به شکل خصوصی هستند . این تغییر برای کسب درآمد بیشتر و در نتیجه سود حاصل از درآمدی است که دو هدف عمده را دنبال می کند : ۱. افزایش سرمایه ی مالکان کسب و کار مربوطه ؛ ۲. رشد و توسعه ی تجارت مورد نظر . ریشه کلمه Business  ، به واژه ی  Busy  بازمی گردد که به هر دو جنبه ی شخصی و اجتماعی و به عنوان جزئی از کل اشاره دارد ، که در واقع انجام کارهای بازرگانی و سودآور است .

هوش ، اصطلاحی گسترده است که در تشریح دارایی ها و توانایی های ذهن استفاده می شود و لازم به ذکر است که این دارایی ها ، قابلیتهای بسیاری را عرضه می کند که اتفاقاً با هم در ارتباط هستند . نمونه هایی از این توانمندیها شامل : استعداد استدلال کردن ، برنامه ریزی ، حل مشکلات ، تفکر مطلق و به طور ناخودآگاه ، درک ایدهها ، صحبت کردن ، و یاد گرفتن و … است .

انباردار داده و هوش تجاری معمولا از فرایندی مشابه با آنچه که در سیستم اطلاعات مهمی وجود دارد ، پیروی می کند در حقیقت افراد درگیر در حوزهی هوش تجاری اغلب از مالی امنیت ملی پیروی می کنند. فرایند مورد نظر یک چرخه با مراحلی مرتبط با یکدیگر است . یکی از مهمترین کارها در این چرخه ” تحلیل  ” است که نقش تبدیل داده های خام به اطلاعات مورد نیاز جهت تصمیم گیری را ایفا میکند.

 حتما بخوانید: هوش تجاری و کاربردهای آن

تعاریف هوش تجاری

  • هوش تجاری و انبارداری داده به عنوان ابزارهایی جهت بازیابی اطلاعات ، گزارش دهی و تجزیه و تحلیل ؛ جزو عوامل کلیدی متمایز کننده ی رقابتی خواهند شد.
  • هوش تجاری ؛ مدیریت درست و مؤثر اطلاعات برای هدفی تجاری است ، و اساساً به ارتباط بین کاربر و سیستم های فناوری اطلاعات مربوط می گردد.
  • هوش تجاری عبارت است از : شرح نیازهای سازمان برای تجزیه و تحلیل به همراه گزارش دهی
  • هوش تجاری رویکردی استراتژیک است برای : هدف گذاری به صورت سیستماتیک ، ردیابی ، مخابره و نهایتاً تبدیل و ترجمه ی سیگنالها و علائم ضعیف کسب و کار به یکسری اطلاعات کاربردی که اساس تصمیم گیری های استراتژیک شوند .
  • هوش تجاری ، به عنوان تغییر شکل دهنده ای آگاه و روشمند است ، که داده های مختلف را از منابع مختلف داده دریافت ، و به شکل های جدید تغییر می دهد تا اطلاعاتی نتیجه گرا و تجاری را فراهم کند.
  • هوش تجاری مبحث بسیار وسیع است ، که کارکردها ( مانند : گزارش دهی و تجزیه و تحلیل ) و تکنولوژیهای متفاوتی ( مانند : انبار داده ، OLAP ، پرتال ) را در بر می گیرد
  • نرم افزار هوش تجاری شامل تمام ابزارهای اطلاعاتی و تکنیکی جهت تحلیل دانش و اطلاعات در دسترس یک شرکت است و بطور کلی عبارتست از : دسترسی ، و تحلیل و فراهم آوردن داده های تجاری برای کاربران در یک بنگاه تجاری
  • هوش تجاری که انبار داده معمولاً عنصر اصلی آن به حساب می آید ، برای انجام تجزیه و تحلیل های پیچیده و بهبود عملکرد در جستجوهای پایگاه داده که شامل هزاران رخداد است – ایجاد و بهینه سازی شده است . هوش تجاری در واقع برای ایجاد ارزش در سازمان های بر پایه داده و به بیان دقیق تر ، واقعیات می باشد.
  • هوش تجاری دسته ی وسیعی از برنامه ها و تکنولوژی ها را در بر می گیرد که برای : جمع آوری ، ذخیره سازی ، تجزیه و تحلیل ، و فراهم کردن دسترسی آمده است تا کاربران بنگاه را در اتخاذ تصمیمات درست تجاری کمک کند . همچنین آن شامل مجموعه ای از مفاهیم و روش ها است که : تصمیم گیری های تجاری را با استفاده از سیستم های کاربردی مبتنی بر حقایق ، بهبود می بخشد
  • هوش تجاری هنر بدست آوردن مزیت تجاری و رقابتی از داده ها است که این مزیت به واسطه ی پاسخ گویی به سؤالاتی اساسی ( مانند : تنوع رتبه بندی مشتری ها چگونه است ؟ و … ) بدست می آید.
  • هوش تجاری مجموعه ای است از مفاهیم ، روشها ، و فرایندها برای بهبود تصمیم های تجاری که اطلاعات بدست آمده از چندین منبع اطلاعاتی را مورد بهره برداری قرار داده و از تجارب افراد خبره و برخی فرضیات استفاده می کند تا به پرورش درکی درست از تجارت پویا نایل آید .
  • هوش تجاری مجموعه ای از : مفاهیم ، روش ها و فرایندها جهت بهبود تصمیمات تجاری است ، که اطلاعات منابع گوناگون و تجارب و فرضیه ها را به کار می گیرد تا درکی که از پویایی کسب و کار بوجود آورد .
  • هوش تجاری ابزاری است که توسط بنگاه ها برای جمع آوری ، مدیریت ، تجزیه و تحلیل داده و اطالاعات اساسی و ساخت یافته و یا غیر آن استفاده می شود و این کار با به کار گیری قابلیت های امروزی فناوری اطلاعات صورت می پذیرد.
  • هوش تجاری با فرایندی سیستماتیک سر و کار دارد تا با تجزیه و تحلیل و مدیریت دانش و اطلاعات درون و برون سازمانی به فرایند تصمیم گیری یک سازمان کمک کرده و آن را بهبود بخشد
  • هوش تجاری به مهارت های تکنولوژی های برنامه ها و روش هایی اطلاق می شود که به فهم بهتر کسب و کار و مسائل بازرگانی مربوط به آن کمک می کند . هوش تجاری ، همچنین ، می تواند به اطلاعات جمع آوری شده توسط خودش اطلاق گردد هوش تجاری اغلب به بهره برداری بهتر از تصمیمات کسب و کار تعبیر می گردد . بنابراین سیستم هوش تجاری می تواند سیستم های پشتی تصمیم  نامیده شود.

حتما بخوانید:معماری هوش تجاری

مشتریان هوش تجاری

 تجارت بدون مشتریان معنا ندارد و بدون آن نمی تواند به حیات خود ادامه دهند چرا که باید کالا و خدمات خود را بفروشد. هوش تجاری به کسب و کار در شناخت بهتر و درکی صحیح تر از مشتریان خود یاری می رساند تا با در نظر گرفتن الویت های آنان ، کسب و کار بتواند خود را با تقاضای مشتریان وفق دهد. از هوش تجاری برای جمع آوری داده ها از مشتریان و معمول بازار و نقش آنها در بازار استفاده می شود.

 روش های بسیاری برای جمع آوری داده از مشتریان وجود دارد که می تواند به سادگی یک سیستم پایانه ی فروش باشد، با جمع آوری داده های مربوط به اینکه مشتریان از چه محصولی استقبال می کنند و در حال خرید آن هستند و کدام محصول برای آنها جالب نیست و آنها را جذب نمی کند جمع آوری داده های مربوطه به عادات و اولویت های مشتریان در خرید با نظر سنجی با جمع آوری اطلاعات لازم به ذکر است که در این میان حتی متخصصان بازار نیز وجود دارند که رفتار مشتری را در بازار در نظر گرفته و به ایجاد بیشی وسیع در بنگاه ها بواسطه ی ارائه گزارش هایی مبنی بر اینکه مشتریان چگونه به فروشگاه ها و محصولات ، پرسنل و نحوه ی سرویس دهی آنها به هنگام فروش ؛ کمک می کنند.

 زمانی که این داده ها جمع آوری شده چگونگی بهره برداری از این داده ها و اطلاعات به نحو شایسته بستگی به سازمان دارد. هوش تجاری فرایندی است که در نمایش مقادیر زیادی از داده ها که غایت ها را به یاری مدیران و صاحبان کسب و کار آمده و به چاره سازی آنها کمک میکند.

حتما بخوانید: راهنمای خرید بهترین دستگاه های حضور و غیاب

بازار رقابتی و  هوش تجاری

 نباید تصور کرد که فقط انجام تجارت ، مشتری رضایت مند را به خرید دوباره ی محصولات ترغیب کند و به اصطلاح ، ” وفاداری ” را در مشتری بوجود آورد ، بلکه بنگاه ها و شرکتها ناچار هستند که با رقیبان خود نیز رقابت کرده و دائماً مشتریان یکدیگر را از چنگ هم بربایند و به مشتری خود تبدیل کنند . تجارت امروزی دائماً باید کارایی و تأثیر رقبای خود را ارزیابی و استراتژیهای هوشمند و زیرکانه ای را انتخاب کند که نه فقط رقبایش را در تنگنا قرار دهد ، بلکه سهم خود را نیز در بازار افزایش دهد . هوش تجاری می تواند تجارت را در تعیین استراتژیهای رقبایش برای ربودن مشتریان آن ؛ و نیز در تمایز از دیگران کمک کرده و بر پایه رشد مؤثر و جذب مشتریان سودآور یاری رساند .

شرکای تجاری

 شرکای تجاری برای هر کسب وکاری ضروری هستند ؛ چه تأمین کنندگان ، شرکتهای تجاری حامی مشتری و … که کمک می کنند تا کسب و کار در گردش باشد ، و باید گفت که کسب اطمینان از اینکه تمام رکای تجاری وابسته به شما با تجارت شما در تعادل هستند ، بسیار مهم است . داشتن تأمین کننده ای که قادر نیست جوابگوی تقاضای تجارت باشد و یا داشتن پیمانکاری که سطح خدمت مناسبی را ارائه نمی دهد و عدم حمایت مطمئن از در هنگام بروز مشکلات از دلایل شکست کسب و کار است . اگر بخواهید تجارت تان روان و مؤثر عمل کند ، تمامی شرکای تجاری شما باید در یک مسیر و همسو با یکدیگر باشند .

محیط اقتصادی 

راه دیگری که هوش تجاری می تواند به یک سازمان کمک کند ، مد نظر قرار دادن و بکارگیری شاخص های کلیدی اقتصادی مانند مخارج مصرف کننده ، تورم ، بیکاری ، شکوفایی های اقتصادی و رکودها و … است . بدون هوش تجاری ، سازمان قادر نیست اطلاعات را به طور مؤثر پردازش کند و در نتیجه استراتژیهایی را که با اقتصاد کنونی سازگار است را اصلاح نماید .

عملیات درون سازمانی و هوش تجاری

 عملیات درون سازمانی همانطور که معمولاً تعریف می شود به فعالیت های مداوم و روزمره ی در یک کسب و کار یا سازمان اطلاق می شود . سازمان های خواستار موفقیت ، باید هر روز نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود را ببینند . همچنین نیاز دارند تا با روند سریع تری تجارت خود را مورد بررسی قرار داده و متوجه شوند که تجارت شان چه مقدار سودآوری داشته و چه مقدار بدهی دارد.

 بدون دوراندیشی مناسب ، امکان دارد سازمان تصمیمات عجولانه ای گرفته و مثلاً مخارجی برای پرداخت بدهی و یا … در نظر بگیرد ، در حالی که اطلاعات بدست آمده از کسب و کار این سازمان نشان می داد که این هزینه باید در موارد اساسی بکار گرفته شود . هوش تجاری برای سنجش و اندازه گیری وضعیت کسب و کار سازمان و نیز تمام اجزای تشکیل دهنده آن بسیار مهم است ، چراکه سازمان متوجه شود چه ابعادی را در نظر نگرفته و موردنیاز است ، کدام بخش های کسب و کار ضعیف و یا قوی است . هنگامی که این کسب و کار دانست چگونه می تواند اطلاعاتی را که برای تحلیل نیاز دارد بدست آورد ؛ کسب داده های اولیه استفاده از هوش تجاری برای جـدا نمـودن داده های مهم و مربوطه ضروری می شود تا از این طریق ، بتواند راه حـل هـای مناسب را برای حل مشکلاتی عادی که ممکن است هر روزه بوجود آید ، فراهم کند .

” هوش تجاری ”  اصطلاحی که بسیاری از سازمانهای چابک و پیش رو ، آن را نادیده نمی گیرند. در پاسخ به اینکه چرا بنگاه ها و سازمانهای اقتصادی و تولیدی قدرتمند ، از این ابزار جهت پیشبرد مقاصد و کسب مزیت رقابتی استفاده می کنند ، جواب های بسیاری نهفته است . لیکن جهت پاسخ گویی به این سؤال باید در مفهوم و اجزای این ابزار نوظهور و مدرن و نیز اهمیت تصمیم گیری ها تمرکز کرد .

 بهره گیری از عناصری نظیر انبارداری داده ، داده کاوی ، مدیریت عملکرد شده در ارجحیت بالاتری قرار داده آن و کسب و کار و … در هوش تجاری ، این سیستم را در میان سایر ابزارهای ارائه به جهت به کارگیری داده ها و اطلاعات به هنگام و مورد تحلیل قرار گرفته ؛ و البته با ابزارهای هوشمند تحلیلی ؛ در تصمیم گیری های استراتژیک می باشد . به نحوی که صحت تصمیم های اتخاذ شده توسط تصمیم گیرندگان با بهره گیری از این ابزار ، به مراتب بیشتر از تصمیماتی است که با سایر ابزارهای ارائه شده ، گرفته می شود . هم اکنون ، سازمانها دریافته اند که برای کشف و گسترش بازارهای نوین ، نمی توان تکیه بر گزارش های با تأخیر و اطلاعات تقریبی داشت .

افزودن برخی کارکردهای کلیدی به سیستم های پشتیبانی تصمیم ، سیستم های اطلاعات اجرائی ، سیستم های اطلاعات مدیریت و سایر سیستم های تحلیلی و مدیریتی دیگر و سپس یکپارچه سازی تمام قابلیت های این سیستم ها در قالب هوش تجاری ، آن را در زمره ی برترین سیستم های پشتیبانی از تصمیمات استراتژیک قرار داده است . موارد ذکر شده و بسیاری دلایل دیگر ، باعث شد تا در این مقاله با گردآوری و تألیف مفاهیم این سیستم پر قابلیت ، اجزای تشکیل دهنده ی و کاربردهای آن در زمینه های گوناگون ، تصمیم گیرندگان را با این سیستم نوین آشنا ساخته و ایشان را در زمینه به کارگیری این سیستم جهت تغییر روش های تصمیم گیری راهنمایی کنیم .

هوش تجاری در کسب و کار

کسب و کار را می توان این گونه تشریح کرد : سازمان معتبر و قانونی ای که ایجاد شده تا کالا و یا خدماتی را برای مصرف کننده فراهم کند. کسب و کارها عمدتاً در نظام های اقتصاد سرمایه ای ، با توجه به قوانین وضع شده در اغلب کشورها مبنی بر خصوصی سازی صنایع و کسب و کارها مطرح می باشند . باید گفت امروزه بسیاری از این مشاغل در حال تغییر وضعیت از شکل دولتی و نیمه دولتی خود به شکل خصوصی هستند . این تغییر برای کسب درآمد بیشتر و در نتیجه سود حاصل از درآمدی است که دو هدف عمده را دنبال می کند : ۱. افزایش سرمایه ی مالکان کسب و کار مربوطه ؛ ۲. رشد و توسعه ی تجارت مورد نظر . ریشه کلمه Business  ، به واژه ی  Busy  بازمی گردد که به هر دو جنبه ی شخصی و اجتماعی و به عنوان جزئی از کل اشاره دارد ، که در واقع انجام کارهای بازرگانی و سودآور است .

هوش ، اصطلاحی گسترده است که در تشریح دارایی ها و توانایی های ذهن استفاده می شود و لازم به ذکر است که این دارایی ها ، قابلیتهای بسیاری را عرضه می کند که اتفاقاً با هم در ارتباط هستند . نمونه هایی از این توانمندیها شامل : استعداد استدلال کردن ، برنامه ریزی ، حل مشکلات ، تفکر مطلق و به طور ناخودآگاه ، درک ایدهها ، صحبت کردن ، و یاد گرفتن و … است .

انباردار داده و هوش تجاری معمولا از فرایندی مشابه با آنچه که در سیستم اطلاعات مهمی وجود دارد ، پیروی می کند در حقیقت افراد درگیر در حوزهی هوش تجاری اغلب از مالی امنیت ملی پیروی می کنند. فرایند مورد نظر یک چرخه با مراحلی مرتبط با یکدیگر است . یکی از مهمترین کارها در این چرخه ” تحلیل  ” است که نقش تبدیل داده های خام به اطلاعات مورد نیاز جهت تصمیم گیری را ایفا میکند

تعاریف هوش تجاری

  • هوش تجاری و انبارداری داده به عنوان ابزارهایی جهت بازیابی اطلاعات ، گزارش دهی و تجزیه و تحلیل ؛ جزو عوامل کلیدی متمایز کننده ی رقابتی خواهند شد.
  • هوش تجاری ؛ مدیریت درست و مؤثر اطلاعات برای هدفی تجاری است ، و اساساً به ارتباط بین کاربر و سیستم های فناوری اطلاعات مربوط می گردد.
  • هوش تجاری عبارت است از : شرح نیازهای سازمان برای تجزیه و تحلیل به همراه گزارش دهی
  • هوش تجاری رویکردی استراتژیک است برای : هدف گذاری به صورت سیستماتیک ، ردیابی ، مخابره و نهایتاً تبدیل و ترجمه ی سیگنالها و علائم ضعیف کسب و کار به یکسری اطلاعات کاربردی که اساس تصمیم گیری های استراتژیک شوند .
  • هوش تجاری ، به عنوان تغییر شکل دهنده ای آگاه و روشمند است ، که داده های مختلف را از منابع مختلف داده دریافت ، و به شکل های جدید تغییر می دهد تا اطلاعاتی نتیجه گرا و تجاری را فراهم کند.
  • هوش تجاری مبحث بسیار وسیع است ، که کارکردها ( مانند : گزارش دهی و تجزیه و تحلیل ) و تکنولوژیهای متفاوتی ( مانند : انبار داده ، OLAP ، پرتال ) را در بر می گیرد
  • هوش تجاری شامل تمام ابزارهای اطلاعاتی و تکنیکی جهت تحلیل دانش و اطلاعات در دسترس یک شرکت است و بطور کلی عبارتست از : دسترسی ، و تحلیل و فراهم آوردن داده های تجاری برای کاربران در یک بنگاه تجاری
  • هوش تجاری که انبار داده معمولاً عنصر اصلی آن به حساب می آید ، برای انجام تجزیه و تحلیل های پیچیده و بهبود عملکرد در جستجوهای پایگاه داده که شامل هزاران رخداد است – ایجاد و بهینه سازی شده است . هوش تجاری در واقع برای ایجاد ارزش در سازمان های بر پایه داده و به بیان دقیق تر ، واقعیات می باشد.
  • هوش تجاری دسته ی وسیعی از برنامه ها و تکنولوژی ها را در بر می گیرد که برای : جمع آوری ، ذخیره سازی ، تجزیه و تحلیل ، و فراهم کردن دسترسی آمده است تا کاربران بنگاه را در اتخاذ تصمیمات درست تجاری کمک کند . همچنین آن شامل مجموعه ای از مفاهیم و روش ها است که : تصمیم گیری های تجاری را با استفاده از سیستم های کاربردی مبتنی بر حقایق ، بهبود می بخشد
  • هوش تجاری هنر بدست آوردن مزیت تجاری و رقابتی از داده ها است که این مزیت به واسطه ی پاسخ گویی به سؤالاتی اساسی ( مانند : تنوع رتبه بندی مشتری ها چگونه است ؟ و … ) بدست می آید.
  • هوش تجاری مجموعه ای است از مفاهیم ، روشها ، و فرایندها برای بهبود تصمیم های تجاری که اطلاعات بدست آمده از چندین منبع اطلاعاتی را مورد بهره برداری قرار داده و از تجارب افراد خبره و برخی فرضیات استفاده می کند تا به پرورش درکی درست از تجارت پویا نایل آید .
  • هوش تجاری مجموعه ای از : مفاهیم ، روش ها و فرایندها جهت بهبود تصمیمات تجاری است ، که اطلاعات منابع گوناگون و تجارب و فرضیه ها را به کار می گیرد تا درکی که از پویایی کسب و کار بوجود آورد .
  • هوش تجاری ابزاری است که توسط بنگاه ها برای جمع آوری ، مدیریت ، تجزیه و تحلیل داده و اطالاعات اساسی و ساخت یافته و یا غیر آن استفاده می شود و این کار با به کار گیری قابلیت های امروزی فناوری اطلاعات صورت می پذیرد.
  • هوش تجاری با فرایندی سیستماتیک سر و کار دارد تا با تجزیه و تحلیل و مدیریت دانش و اطلاعات درون و برون سازمانی به فرایند تصمیم گیری یک سازمان کمک کرده و آن را بهبود بخشد
  • هوش تجاری به مهارت های تکنولوژی های برنامه ها و روش هایی اطلاق می شود که به فهم بهتر کسب و کار و مسائل بازرگانی مربوط به آن کمک می کند . هوش تجاری ، همچنین ، می تواند به اطلاعات جمع آوری شده توسط خودش اطلاق گردد هوش تجاری اغلب به بهره برداری بهتر از تصمیمات کسب و کار تعبیر می گردد . بنابراین سیستم هوش تجاری می تواند سیستم های پشتی تصمیم  نامیده شود.

مشتریان هوش تجاری

 تجارت بدون مشتریان معنا ندارد و بدون آن نمی تواند به حیات خود ادامه دهند چرا که باید کالا و خدمات خود را بفروشد. هوش تجاری به کسب و کار در شناخت بهتر و درکی صحیح تر از مشتریان خود یاری می رساند تا با در نظر گرفتن الویت های آنان ، کسب و کار بتواند خود را با تقاضای مشتریان وفق دهد. از هوش تجاری برای جمع آوری داده ها از مشتریان و معمول بازار و نقش آنها در بازار استفاده می شود.

 روش های بسیاری برای جمع آوری داده از مشتریان وجود دارد که می تواند به سادگی یک سیستم پایانه ی فروش باشد، با جمع آوری داده های مربوط به اینکه مشتریان از چه محصولی استقبال می کنند و در حال خرید آن هستند و کدام محصول برای آنها جالب نیست و آنها را جذب نمی کند جمع آوری داده های مربوطه به عادات و اولویت های مشتریان در خرید با نظر سنجی با جمع آوری اطلاعات لازم به ذکر است که در این میان حتی متخصصان بازار نیز وجود دارند که رفتار مشتری را در بازار در نظر گرفته و به ایجاد بیشی وسیع در بنگاه ها بواسطه ی ارائه گزارش هایی مبنی بر اینکه مشتریان چگونه به فروشگاه ها و محصولات ، پرسنل و نحوه ی سرویس دهی آنها به هنگام فروش ؛ کمک می کنند.

 زمانی که این داده ها جمع آوری شده چگونگی بهره برداری از این داده ها و اطلاعات به نحو شایسته بستگی به سازمان دارد. هوش تجاری فرایندی است که در نمایش مقادیر زیادی از داده ها که غایت ها را به یاری مدیران و صاحبان کسب و کار آمده و به چاره سازی آنها کمک میکند.

بازار رقابتی و  هوش تجاری

 نباید تصور کرد که فقط انجام تجارت ، مشتری رضایت مند را به خرید دوباره ی محصولات ترغیب کند و به اصطلاح ، ” وفاداری ” را در مشتری بوجود آورد ، بلکه بنگاه ها و شرکتها ناچار هستند که با رقیبان خود نیز رقابت کرده و دائماً مشتریان یکدیگر را از چنگ هم بربایند و به مشتری خود تبدیل کنند . تجارت امروزی دائماً باید کارایی و تأثیر رقبای خود را ارزیابی و استراتژیهای هوشمند و زیرکانه ای را انتخاب کند که نه فقط رقبایش را در تنگنا قرار دهد ، بلکه سهم خود را نیز در بازار افزایش دهد . هوش تجاری می تواند تجارت را در تعیین استراتژیهای رقبایش برای ربودن مشتریان آن ؛ و نیز در تمایز از دیگران کمک کرده و بر پایه رشد مؤثر و جذب مشتریان سودآور یاری رساند .

شرکای تجاری

 شرکای تجاری برای هر کسب وکاری ضروری هستند ؛ چه تأمین کنندگان ، شرکتهای تجاری حامی مشتری و … که کمک می کنند تا کسب و کار در گردش باشد ، و باید گفت که کسب اطمینان از اینکه تمام رکای تجاری وابسته به شما با تجارت شما در تعادل هستند ، بسیار مهم است . داشتن تأمین کننده ای که قادر نیست جوابگوی تقاضای تجارت باشد و یا داشتن پیمانکاری که سطح خدمت مناسبی را ارائه نمی دهد و عدم حمایت مطمئن از در هنگام بروز مشکلات از دلایل شکست کسب و کار است . اگر بخواهید تجارت تان روان و مؤثر عمل کند ، تمامی شرکای تجاری شما باید در یک مسیر و همسو با یکدیگر باشند .

محیط اقتصادی 

راه دیگری که هوش تجاری می تواند به یک سازمان کمک کند ، مد نظر قرار دادن و بکارگیری شاخص های کلیدی اقتصادی مانند مخارج مصرف کننده ، تورم ، بیکاری ، شکوفایی های اقتصادی و رکودها و … است . بدون هوش تجاری ، سازمان قادر نیست اطلاعات را به طور مؤثر پردازش کند و در نتیجه استراتژیهایی را که با اقتصاد کنونی سازگار است را اصلاح نماید .

عملیات درون سازمانی و هوش تجاری

 عملیات درون سازمانی همانطور که معمولاً تعریف می شود به فعالیت های مداوم و روزمره ی در یک کسب و کار یا سازمان اطلاق می شود . سازمان های خواستار موفقیت ، باید هر روز نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود را ببینند . همچنین نیاز دارند تا با روند سریع تری تجارت خود را مورد بررسی قرار داده و متوجه شوند که تجارت شان چه مقدار سودآوری داشته و چه مقدار بدهی دارد.

 بدون دوراندیشی مناسب ، امکان دارد سازمان تصمیمات عجولانه ای گرفته و مثلاً مخارجی برای پرداخت بدهی و یا … در نظر بگیرد ، در حالی که اطلاعات بدست آمده از کسب و کار این سازمان نشان می داد که این هزینه باید در موارد اساسی بکار گرفته شود . هوش تجاری برای سنجش و اندازه گیری وضعیت کسب و کار سازمان و نیز تمام اجزای تشکیل دهنده آن بسیار مهم است ، چراکه سازمان متوجه شود چه ابعادی را در نظر نگرفته و موردنیاز است ، کدام بخش های کسب و کار ضعیف و یا قوی است . هنگامی که این کسب و کار دانست چگونه می تواند اطلاعاتی را که برای تحلیل نیاز دارد بدست آورد ؛ کسب داده های اولیه استفاده از هوش تجاری برای جـدا نمـودن داده های مهم و مربوطه ضروری می شود تا از این طریق ، بتواند راه حـل هـای مناسب را برای حل مشکلاتی عادی که ممکن است هر روزه بوجود آید ، فراهم کند .

 

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
ارتباط مستقیم