فروش ویژه دستگاه و نرم‌افزار حضور و غیاب

تاثیر هوش تجاری بر منابع انسانی

تاثیر هوش تجاری بر منابع انسانی

امروزه چشم انداز منابع انسانی داده محور  با موجی از اطلاعات مشخص می شود که مدیریت آن می تواند طاقت فرسا و چالش برانگیز باشد. به عنوا ن مثال سیستم ردیابی کارجویان و سیستم مدیریت عملکرد معمولا ترکیب نمی شوند. این امر سازمان را از تجزیه و تحلیل اینکه کدام استخدام‌ها بهترین عملکرد را دارند، باز می‌دارد ابزارهای هوش تجاری کمک می کند تا بتوانیم داده های موردنیاز را ترکیب نماییم که این ترکیب منجر به تحلیل بهتر و دقیق تر داده می شود. در نتیجه استفاده از ابزار های هوش تجاری به منظور ارتقای مدیریت نیازهای منابع انسانی به روشی بسیار محبوب تبدیل شده است.

چالش‌های مدیریت نیازهای منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی شامل همه چیز از برنامه ریزی تا  استخدام نیروی کار می باشد. ممکن است در مدیریت نیازهای منابع انسانی با چندین چالش مواجه شویم . این موارد شامل :

شناسایی درست افراد با استعداد

یکی از چالش های مهم در  مدیریت نیازهای منابع انسانی ، شناسایی  و انتخاب درست  و مناسب  افراد داوطلب است و این امر مستلزم غربالگری، مصاحبه، صلاحیت و ارزیابی مهارت افراد است. در نتیجه پیدا کردن افرادی با مهارت  و تجربه مناسب که با فرهنگ شرکت همخوانی داشته باشند بسیار مهم و جز مشکلات اساسی است.

تقاضا و نیازهای آینده

پیش بینی نیازهای آینده نیروی کار  می تواند دشوار باشد. شرکت ها ممکن است با رشد یا فرسایش  غیر منتظره ای مواجه شوند که همین امر پیش بینی تعداد  دقیق و نوع  کارکنان موردنیاز  را دشوار می کند.

مدیریت داده ها

مدیریت نیازهای منابع انساتی بشدت متکی بر داده است اما اطمینان از درستی و سازگاری داده ها می تواند چالش برانگیز باشد. داده های نامناسب و قدیمی می تواند منجر به تصمیم گیری ضعیف شود.

محدودیت های بودجه

بخش منبع انسانی اغلب در چارچوب محدودیت های بودجه عمل می کنند. ایجاد تعادل بین نیازهای کارکنان با  محدودیت های بودجه می تواند دشوار باشد به ویژه در هنگام جستجو استعداد های برتر یا اجرای برنامه های آموزشی و  توسعه  پر هزینه.

حفظ استعداد

هنگامی که افراد مناسب استخدام شوند، حفظ آنها  به چالش دیگری تبدیل می شود در نتیجه باید محیطی فراهم شود که باعث انگیزه  و توسعه کارکنان شود و آنها را راضی نگه دارد.

چالش های فناوری

با ظهور فناوری منابع انسانی، مدیریت نیازمندی های منابع انسانی  پیچیده تر شده است. مدیران منابع انسانی باید از آخرین فناوری ها اطلاع داشته باشند و بروز بمانند  و باید نحوه استفاده از فناوری را برای مدیریت  نیازمندی های منابع انسانی یاد بگیرند.

مرتفع نمودن چالش های  نیازمندی های منابع انسانی  با استفاده از ابزارهای هوش تجاری

حال باید ببینیم چگونه هوش تجاری برای مقابله با چالش های نیروی انسانی موثر است. در ادامه مرتفع شدن چالش های نیازمندی های منابع انسانی با استفاده از ابزارهای هوش تجاری را بررسی می نماییم. ابزارهای هوش تجاری با تجزیه و تحلیل داده ها ، بینشی ارزشمند به منظور تصمیم گیری های کاربردی ارائه می دهد.

استخدام

ابزارهای هوش تجاری با تجزیه و تحلیل داده ها از منابع مختلف به تیم منابع انسانی در جهت فرآیند استخدام کمک            می نمایند. آنها می توانند دید و بینشی در مورد بهتری منابع برای استخدام، استراتژی ها ی استخدام و زمینه های بهبود ارائه نمایند.

حفظ  و نگهداری

ابزارهای هوش تجاری به شناسایی روند و الگو های مرتبط با فرسایش کارکنان کمک می کنند و  عواملی مانند رضایت شغلی، پاداش، محیط را به منظور پیش بینی ترک احتمالی کدام کارکنان ، تجزیه و تحلیل می نمایند. این به تیم های منابع انسانی کمک کند تا اقدامات پیشگیرانه ای برای بهبود حفظ کارکنان انجام دهند.

برنامه ریزی نیروی کار

ابزارهای هوش تجاری به تیم های منابع انسانی کمک می نمایند تا موقعیت های پرت نشده در هر بخش را ردیابی کنند. از این داده ها برای اولویت بندی  نیروهای استخدام و مدیریت کارآمد تخصیص منابع استفاده نمود.

بازخورد و نظرسنجی

ابزارهای هوش تجاری برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از  نظر سنجی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزارها  با ایجاد داشبورد و گزارشات بصری درک بازخوردها، شناسایی روندها و سنجش رضایت کارکنان را برای متخصصان منابع انسانی آسان می کند. در نتیجه نواحی که نیاز به بهبود دارند شناسایی می شوند.

 آموزش و توسعه

  ابزارهای هوش تجاری می توانند  به تیم های منابع انسانی کمک کنند تا نیازهای آموزشی کارکنان را شناسایی نمایند. در واقع با تحلیل داده های مربوط به مهارت ها و عملکرد مشخص می شود اینکه  کدام کارکنان نیاز به آموزش و چه نوع آموزش دارند.

شاخص های کلیدی عملکرد در منابع انسانی

در سال های اخیر، شاخص های کلیدی عملکرد منابع انسانی نقش مهمی را در مدیریت منابع انسانی به عهده گرفته اند. مهم است که انتخاب شاخص های کلیدی عملکرد منابع انسانی بر طبق اهداف سازمان، نتایج مطلوب و منابع موجود صورت پذیرد و همچنین شاخص های انتخابی باید در طول زمان قابل اندازه گیری و  ردیابی باشد بطوریکه بتوان آنها را در گزارشات منابع انسانی مقایسه کرد.

برخی از مزایای شاخص های کلیدی عملکرد در منابع انسانی

– صرفه جویی در زمان و کارایی

– کمک به تصمیم گیری یا تصمیمات منابع انسانی

– بهینه سازی استخدام ، آموزش و بسیاری دگیر از وظایف منابع انسانی

– شناسایی مشکلات مدیریت منابع انسانی در سازمان

– نمایش عملکرد حوزه خاص در  یک دوره زمانی و  بررسی تکامل و کارایی آن در طول زمان

برخی از  شاخص‌های منابع انسانی

نرخ ترک شغل کارکنان مربوط به تعداد خروج کارکنان نسبت به تعداد کل کارکنان شرکت در یک دوره خاص است. این معیار مهم ، به  سازمان این امکان را می دهد که دلایل ترک کارمندان و ترک داوطلبانه آن ها را شناسایی نماید.

میزان غیبت کارکنان

یک شاخص عالی برای به دست آوردن سریع اطلاعات در مورد روزهای غیبت و دفعات غیبت به ازای هر کارمند است.

حوادث محل کار

حوادث محل کار یکی دیگر از شاخص‌های مهم منابع انسانی است، زیرا شما را قادر می‌سازد تا ارزیابی کنید که آیا اقدامات ایمنی در محل کار به‌درستی و بطور موثر اجراشده است  یا خیر. حتی می تواند میزان فراوانی این حوادث را برای شناسایی جدی بودن وضعیت و کمک به کاهش نرخ تصادفات در محل کار نشان دهد.

نرخ نگهداری

نرخ ماندگاری یا نگهداری مربوط به درصدی از کارکنان است که در یک زمان خاص مشغول به کار هستند. این شاخص  توانایی حفظ کارکنان در طولانی مدت و موفقیت فرآیند استخدام سازمان را نشان می دهد. همچنین به سازمان این امکان را می دهد که توانایی خود را برای حفظ کارمندان جدید پیگیری نماید و تعیین می نماید که آیا سازمان تازه واردان را جذب می کند یا خیر. استفاده از این شاخص می‌تواند سازمان را به بازنگری در فرآیندهای استخدامی جدید و مدیریت استعداد و استراتژی جذب هدایت نماید. در دنیایی که یافتن کارمندان خوب و حتی نگه‌داشتن آنها سخت‌تر است، دانستن آمار نرخ نگهداری در سازمان بسیار مهم است.

متوسط زمان لازم برای استخدام

یکی از وظایف واحد منابع انسانی، استخدام  کارکنان در مدت زمان مناسب است. فرایند استخدام می تواند بسیلر دشوار  و زمانبر باشد. بسته به نظر مصاحبه کنندگان ممکن است زمان استخدام بسیار طولانی شود، به گونه ای که کنترل آن از  عهده واحد منابع انسانی خارج باشد.  با این وجود، با یه کارگیری این شاخص می توان تا حدی در مورد عملکرد استخدامی واحد منابع انسانی قضاوت نمود.

نظرات

نظرات کاربران

دیدگاهی بگذارید

Your email address will not be published.

مقالات مرتبط
emptycart
هیچ محصولی در سبد نیست
ارتباط مستقیم