روش های مدیریت کارمندان
مدیریت کارمندان اغلب به مدیران و توانایی آنها در ایجاد انگیزه، برقراری ارتباط و ایجاد اعتماد با ارائه گزارش هایشان بستگی دارد. بهترین مدیران برای کارمندان خود به عنوان مربی عمل می کنند کارهای مهمی را که انجام می دهند تشخیص می دهند و در عین حال آنها را برای پیشرفت به چالش می کشند. در این مطلب درباره روش های مدیریت موثر و همچنین روش های مدیریت برای مدیران تازه کار، روش های مدیریت برای بهبود بهره وری و روش های مدیریت برای ایجاد انگیزه در بحث خواهیم کرد.
فهرست مطالب:

مدیریت کارمندان چیست؟
مدیریت کارمندان تلاشی برای کمک به کارمندان جهت انجام کار روزانه به بهترین نحوه ممکن و به منظور دستیابی به اهداف بزرگتر سازمان است. وظایف زیادی وجود دارد که تحت عنوان مدیریت کارمندان قرار می گیرند، اما تقریباً همه آنها را می توان در یکی از پنج دسته زیر قرار طبقه بندی کرد:
- انتخاب
- نظارت
- تعامل
- پاداش
- تنبیه
انتخاب، مستلزم یافتن و استخدام گزینه های مناسب برای تکمیل موقعیتهای شغلی مورد نیاز است به طوری که تیمها و بخشها بتوانند به خوبی کار کنند. نظارت که مدیریت عملکرد نیز نامیده می شود شامل سنجش و ارزیابی عملکرد کارمندان است. تعامل، مبادلات روزانه بین مدیر و گزارشات و همچنین با همتایان خود، برای ایجاد ارتباط بین انتظارات شغلی، فرهنگ شرکت، بازخورد و موارد دیگر را پوشش میدهد. نظام پاداش کارمندان شامل تحسین، تقدیر، جوایز نقدی و سایر مشوق هایی است که مدیران ممکن است در نتیجه عملکرد بالا به کارمندان ارائه دهند. در نهایت، نظام تنبیه شامل اقداماتی را که مدیران ممکن است برای بهبود عملکرد پایین، تصحیح اشتباهات و اجرای سیاست های شرکت انجام دهند. این اقدامات می توانند به سادگی جلسات انفرادی باشد، یا به اندازه فسخ قرارداد یا اقدامات قانونی جدی باشد.

روش های مدیریت کارمندان چیست؟
یک رئیس خوب یعنی کسی که از طریق مدیریت موثر به افزایش بهره وری و رضایت شغلی کارمندان کمک می کند. روش های مفید مدیریت کارمندان شامل ایجاد یک فضای حمایتی است که در آن کارمندان دارای استقلال و انگیزه کافی برای رقابت هستند.
1) زمانی که سزاوار هستند، قدردانی کنید.
یک مطالعه بر روی کارمندان نشان داد که در 70 درصد از کارمندان، شناخت نسبت به پاداش نقدی انگیزه بیشتری ایجاد می کند. کارمندانی که به خاطر کار خوبشان قدردانی میشوند، تمایل بیشتری به احساس تعهد نسبت به شغلشان دارند، که این عامل مستقیماً منجر به افزایش تلاش (یعنی بهرهوری بیشتر و بهبود نتیجه کار شما) آنها میشود.علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که تنها 21 درصد از کارمندان احساس میکنند که در محل کار به شدت ارزشمند هستند. بنابراین برای کاری که به خوبی انجام شده است، از کارمندان قدردانی کنید.
2) اهداف شرکت را شفاف کنید و بازخورد مقرر کنید.
به اشتراک گذاشتن اهداف و چشم اندازهای شرکت با کارمندان به آنها کمک می کند تا معنای وظایف روزمره خود و ارزشی را که برای کار به ارمغان می آورند را درک کنند. برای ارائه بازخورد صادقانه چک لیست های ماهانه یا سه ماهه تنظیم کنید که حتی می تواند شامل انتقاد سازنده نیز باشد. وقتی کارمندان خود را مسئول بدانید و انتظارات خود را شفاف سازی کنید، احتمال اینکه آن را برآورده کنند بیشتر خواهد شد.
3) ارائه آموزش و توسعه شغلی.
روی کارمندان خود کار کنید تا زمینههای رشد آن ها را شناسایی کنید و تشخیص دهید که به چه بخشهایی از کسبوکار علاقهمند هستند. با ارائه آموزش و توسعه شغلی، به کارمندان کمک میکنید مهارتهای جدیدی را توسعه دهند که این خود یک سرمایه برای کسبوکار شما محسوب می شود. همچنین این کار نشان می دهد که به آینده کارمندان خود اهمیت می دهید، که به نوبه خود باعث ایجاد وفاداری کارمندان میشود.
4) مشکلات را عیب یابی کنید.
با کارمندان در مورد انتظارات خود شفاف باشید. وقتی به مشکلی برخورد کردید، بازخورد مشخص و به موقع به آنها بدهید. سعی کنید با هم راه حلی بیابید که برای همه مفید باشد. به عنوان مثال، اگر کارمندی دائماً دیر سر کار میآید، با او در مورد تأثیر تأخیر او بر سایر افراد صحبت کنید و درباره علت اصلی آن اطلاعات بیشتری کسب کنید. هنگامی که همدلی بیشتری در امور داشته باشید، راحت تر می توانید راه حل مناسبی را با هم پیدا کنید.
5) بدانید چه زمانی باید کسی اخراج کنید.
یک فرد ضعیف در تیم می تواند بهره وری تیم را 30 تا 40 درصد کاهش دهد، اما اگر با چند سیب بد برخورد کردید، سریع از کوره در نروید. به آنها نشان دهید که مایلید به آنها کمک کنید تا بهتر شوند. اگر رفتار آنها بهتر نشد یا حتی بدتر شد، ممکن است زمان جدایی فرا رسیده باشد. این کار ممکن است سخت باشد بخصوص اگر روی آنها حساب کرده باشید یا اگر آنها برای مدتی برای شما کار کرده باشند و شما شخصاً آنها را دوست داشته باشید. اخراج افراد کار آسانی نیست، اما گاهی اوقات اخراج یک کارمند مشکل آفرین برای کسب و کار شاید مفید باشد. زیرا ممکن است شغل جدیدی پیدا کنند که امیدواریم برای او مناسب تر باشد.

موثرترین سبک های مدیریت
موثرترین رهبران از چهار سبک مدیریت کارمندان ، یا ترکیبی از آنها استفاده میکنند. بسته به شرایط، برخی از سبک ها سازنده تر از بقیه هستند. هر کدام را به نوبه خود مرور می کنیم:
سبک مقتدرانه
موثرترین سبک مدیریتی، رهبر مقتدر، یک رهبر «جدی اما منصف» است که به کارمندان خود جهت گیری روشن و بلندمدت می دهد. این رویکرد در اکثر محیط های کاری موثر است، به خصوص زمانی که کسب و کار فاقد جهت است.
سبک پیوند جویانه
در این سبک هدف مدیر ایجاد هماهنگی بین کارمندان و راضی نگه داشتن همه است. این سبک مدیریت کارمندان هنگام ایجاد یک تیم به عنوان یک ابزار حیاتی نیاز به تقویت روحیه یا تقویت ارتباطات دارد.
سبک دموکراتیک
هدف این سبک مشارکتی ایجاد اجماع و تعهد در گروه است. سبک دموکراتیک در میان کارمندان باتجربهتر، می تواند در ایجاد روحیه بالا و این احساس که همه در موفقیت کسبوکار سهم دارند، موثر باشد.
سبک مربیگری
این یک سبک مدیریتی بسیار موثر است. هدف اصلی سبک مربیگری، تقویت و توسعه حرفه ای بلندمدت کارمندان است. این سبک با کارمندان با انگیزه ای که می خواهند رشد کنند بهترین کارایی را دارد. زمانی چالش برانگیز است که مدیر تجربه کمتری دارد و همچنین ممکن است برای کارمندانی که عملکرد ضعیفی دارند کارایی کمتری داشته باشد.

روش های مدیریت عالی برای مدیران تازه کار
اگر تا به حال مدیریت تیمی را به عهده نگرفته اید، ممکن است احساس تردید کنید و مطمئن نباشید که چگونه تیم را رهبری کنید. در اینجا چند روش مدیریت عالی برای مدیران تازه کار آورده شده است.
1) مدیریت کنید، اما نه مدیریت ذره بینی.
هیچ کس این احساس را دوست ندارد که رئیس دائماً بالای سرش باشد. آگاهانه انتخاب کنید که از آن دسته مدیرانی باشید که به کارمندان استقلال کافی می دهد تا برای انجام یک کار خوب احساس تشویق، انگیزه و اعتماد کنند. با جهت دهی و یاری رساندن به آنها قدرت دهید، سپس اجازه دهید به سبک خودشان کار کنند.
2) رهبری نمونه باشید.
اگر همیشه استرس دارید و ناراضی هستید، هیچ روش مدیریتی برای کارمندان شما مفید واقع نخواهد شد. قبل از هر چیز خود مسئولیت به عهده بگیرید و با تیم خود صادق باشید و در روابط کاری خود با آنها حس اعتماد را القا کنید. مدیری باشید که کارمندان آن را تحسین می کنند و تلاش می کنند شما را ناامید نکنند.
3) کارمندان خود را بشناسید.
هر فردی سبک ارتباطی متفاوت و روش های متفاوتی در کار دارد. مهم است که کارمندان خود را بشناسید تا یک رابطه قوی ایجاد کنید و بفهمید که چگونه با آنها به بهترین شکل ارتباط برقرار کنید. لیندسی پولاک، نویسنده کتاب «رئیس بودن»، به جای اتکای بیش از حد به ایمیل بر اهمیت ارتباط چهره به چهره تاکید می کند. صحبت حضوری می تواند به شما در حل مسائلی که نیاز به بحث و گفتگو دارند کمک کند و می تواند منجر به حل موثر مشکل شود.

روش های مدیریت عالی برای بهبود بهره وری
به عنوان یک مدیر، شما می خواهید که کارمندانتان مولد و کارآمد باشند و از زمان خود به طور موثر استفاده کنند. مطمئناً شما هم میخواهید تا حد امکان سازنده باشید، ممکن است با وجود مسئولیتهای مختلفی که برعهده دارید سخت باشد. این روشهای مدیریتی به بهبود بهرهوری شما کمک میکنند تا کسبوکارتان با موفقیت مدیریت شود.
1) اجازه دهید فناوری کارهای سنگین را انجام دهد.
ما خوش شانس هستیم که در عصری زندگی می کنیم که فناوری زندگی کاری را آسان تر و کارآمدتر کرده است. همه شرکت ها، مهم نیست که چقدر بزرگ یا کوچک، می توانند از سخت افزار و نرم افزاری که برای افزایش بهره وری طراحی شده اند، بهره مند شوند. فضای ذخیره سازی ابری و برنامه های مختلفی که می توانند به تیم ها در مدیریت پروژه ها و جریان کار کمک کنند. برخی از آن ها می توانند ارزش سرمایه گذاری داشته باشند، مواردی مانند دسترسی از راه دور و اتصال دستگاه تلفن همراه.
2) روی اهداف بزرگ تمرکز کنید.
به عنوان یک مدیر به جای اهداف شخصی کوتاه مدت باید بر روی اهداف بزرگتر کسب و کار خود تمرکز کنید. مدیران خوب به کارمندان توانمند خود برای اجرای پروژه ها اعتماد می کنند، در حالی که اهداف سطح بالاتر را در نظر می گیرند و از گزارش های مستقیم آنها پشتیبانی می کنند. این استراتژی به همه کمک می کند تا بهره وری بیشتری داشته باشند.
3) مدل مدیریت خوب زمان
کارهای فوری را در اسرع وقت انجام دهید و کارمندان خود را به انجام همین کار تشویق کنید. این یک عادت خوب است که روز را با اورژانسی ترین یا ناخوشایندترین کارها شروع کنید، و آنها را از سر راه بردارید. اگر آن را انجام دهید، خیالتان راحت خواهد شد. به عنوان یک مدیر مهم است که به رفع موانع کارمندان خود کمک کنید تا بتوانند کار خود را به طور موثر انجام دهند.

روش های عالی مدیریت برای ایجاد انگیزه در کارمندان
کارمندان با انگیزه بیشتر به کار خود افتخار می کنند و احتمال بیشتری دارد که به کار خود ادامه دهند. مطالعات نشان دادند دو عامل اصلی که باعث افزایش انگیزه برای رقابت و پیشرفت بیشتر در محل کار می شوند، «رفاقت، همزاد پنداری» و «میل درونی برای انجام یک کار خوب» است. این بدان معناست که ایجاد یک محیط کاری دوستانه و حمایتکننده که در آن افراد احساس ارزشمندی میکنند، میتواند به انگیزه کارمندان کمک زیادی کند. در اینجا چند روش دیگر برای مدیریت کارمندان جهت ایجاد انگیزه در آن ها آورده شده است.
1) ارائه فرصت آموزش تکمیلی و ارتقا
اجازه ندهید کارمندان با استعداد هدر بروند. فرصت های آموزش و ارتقا را در چارچوب کسب و کار خود ایجاد کنید. اگر شرکت کوچکی هستید، این به معنای صرف هزینه های کلان برای مربیان حرفه ای، کنفرانس ها یا سمینارهای جذاب نیست. این می تواند به سادگی تعیین مربیان در داخل شرکت باشد. تلاش برای ارتقای افراد با عملکرد بالا به معنای صرفه جویی مالی در دراز مدت است. مطالعه ای نشان داد که بیش از یک چهارم کارمندان احساس می کنند ابزار مورد نیاز برای موفقیت در سمت خود را ندارند. آموزش می تواند موثر باشد. طبق یک سنجش معتبر، افزایش 10 درصدی در آموزش نیروی کار می تواند منجر به افزایش 8.6 درصدی در بهره وری شود.
2) برای تشویق کارمندان خوب، جوایزی ارائه دهید.
با افزایش هزینه های زندگی، انگیزه چندانی برای کارمندان باقی نمی ماند. بر اساس مطالعه مرسر، در واقع، 90 درصد از کسب و کارها افزایش حقوق سالانه کارمندان شرکت را با نرخ ثابت سالانه ارائه می دهند. پاداشها که به عنوان دستمزد متغیر نیز شناخته میشوند، معمولا برای اعطای پاداش به کارمندان در ازای انجام یک کار خوب استفاده میشوند و بر اساس یک نظرسنجی، 12.7 درصد از غرامت را تشکیل میدهند.
3) شادی کارمندان را در اولویت قرار دهید.
یک کارمند شاد، یک کارمند سالم و مولد است. بر اساس یک نظرسنجی 89 درصد از کارگران، روابط اداری را برای کیفیت کلی زندگی خود موثر می دانند و هر چه کارمندان روابط دوستانه بیشتری در محل کار داشته باشند، احتمال کمتری وجود دارد که شغل خود را ترک کنند. به علاوه، این ارتباطات عاطفی مستقیماً با یک تیم سازنده تر و متعهد تر ارتباط دارد. علاوه بر تقویت روابط بین فردی، ساعات کاری یا تفریحات شاد تیمی را برنامه ریزی کنید و حداقل یک بار در سال طرح تیم سازی را برنامه ریزی کنید. یک خط مشی برای مرخصی در نظر بگیرید که به کارمندان شما اجازه می دهد مرخصی بگیرند. تشویق به این «استراحت ذهنی» به تیم شما اجازه می دهد تا با احساس شادابی، پرانرژی و با بهره وری بیشتر بازگردند.