مزایا و معایب دستگاه های حضور و غیاب

حضور و غیاب

دستگاه حضور و غیاب نقش مهمی در سیستم های مدیریت کسب و کار دارد و هر سازمانی با توجه به شرایط و تعداد کارکنان از انواع مختلفی از این دستگاه ها استفاده می کند. در حال حاضر انواع مختلفی از دستگاه های حضور و غیاب در سراسر جهان وجود دارد که هر کدام از این دستگاه ها برای کسب و کار خاصی مناسب بوده و مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب دستگاه های حضور و غیاب مختلف می پردازیم.

دستگاه حضور و غیاب اثرانگشتی

یکی از مطمئن ترین راه ها برای شناسایی افراد از طریق اثر انگشت آنها است، زیرا هر فردی اثر انگشت منحصر به فرد خود را دارد. در این دستگاه ها از سیستم ورود اسکن اثر انگشت استفاده شده است. هر بار که کارمند وارد و خارج می شود، اثر انگشت خود را وارد دستگاه می کند و اگر با اثر انگشت ذخیره شده در دستگاه مطابقت داشته باشد،  حضور و غیاب آن شخص ثبت می شود. امروزه یکی از محبوب ترین دستگاه های حضور و غیاب دستگاه حضور و غیاب اثر انگشت است.

مزایا و معایب دستگاه حضور و غیاب اثر انگشت

دستگاه های اثر انگشت از امنیت بسیار بالایی برخوردار بوده و امکان جعل نتایج وجود ندارد. ممکن است فراموش کنید کارت خود را با خود بیاورید. اما در مورد دستگاه اثر انگشت، شما همیشه اثر انگشت خود را برای ورود به همراه دارید. دستگاه های حضور و غیاب اثرانگشتی نیازی به نظارت ندارند و زمان ثبت تردد آن ها کوتاه است اما این دستگاه ها نسبت به دستگاه های کارتی هزینه خرید و نگهداری بیشتری دارند. به خصوص اگر حسگر اثر انگشت این دستگاه ها آسیب ببیند، هزینه تعمیر آن بالاست.

حتما بخوانید: راهنمای خرید بهترین دستگاه های حضور و غیاب

در برخی از مشاغل مانند تعمیرگاه، کارگاه و غیره، افرادی که کارهای دستی انجام می دهند ممکن است با توجه به نوع کارشان اثر انگشت آسیب دیده یا اثر انگشت چرب یا کثیف داشته باشند. این دستگاه ها در تشخیص اثر انگشت این افراد مشکل دارند.

دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره

یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین فناوری های بیومتریک، دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره است. با این دستگاه ها فرد باید در محل تعیین شده مقابل دوربین دستگاه بایستد تا مختصات چهره وی ثبت شود. هر بار که دستگاه حرکت می کند، تصویر فرد را با تصاویر ذخیره شده در کسری از ثانیه مقایسه می کند و در صورت تطابق حرکت فرد را ثبت می کند. دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره برای سازمان هایی با تعداد کارمند زیاد و همچنین برای شرکت هایی مانند تراشکاری، تعمیرگاه ها و … مناسب است که ثبت اثر انگشت برای آنها مشکل است.

مزایا و معایب دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره

دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره دارای مزایای مهم بسیاری مانند دقت بالا و سطح پایین دخالت انسان هستند و این مزایا باعث شده است که از این روش در موارد امنیتی کنترل تردد استفاده شود.

امکان تقلب در دستگاه تشخیص چهره وجود ندارد. زیرا هر فردی فقط می تواند شخص خود را ثبت کند. سرعت عملکرد این دستگاه ها بسیار بالاست. تغییراتی مانند استفاده از لنزهای تماسی، آرایش، ریش، استفاده از عینک و غیره. هیچ تاثیری در تشخیص دستگاه ندارند و دستگاه به راحتی می تواند چهره افراد را تشخیص دهد.

حتما بخوانید: سوالات پرتکرار دستگاه های حضور و غیاب

واضح است که این نوع دستگاه های بیومتریک قیمت بالایی دارند و هزینه تعمیر آنها نیز گران است. ضمن اینکه نصب این دستگاه ها شرایط و حساسیت های خاصی دارد و اگر رعایت نشود در کارشان اختلال ایجاد می کند.

دستگاه حضور و غیاب کارتی

دستگاه های حضور و غیاب کارتی یکی از قدیمی ترین دستگاه های حضور و غیاب هستند و هنوز هم در بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ و قدیمی ایران مورد استفاده قرار می گیرند. با نزدیک شدن یا اتصال کارت تردد به دستگاه کارت، اطلاعات ذخیره شده روی کارت از دستگاه بازیابی شده و فرآیند احراز هویت و ثبت زمان عبور انجام می شود.

مزایا و معایب دستگاه های حضور و غیاب کارتی

از مزیت های اصلی دستگاه های حضور و غیاب کارتی می توان به سرعت کار بالا، زمان استفاده کوتاه، قابلیت ثبت تردد تعداد زیادی از افراد در کمترین زمان ممکن و هزینه پایین خرید و تعمیر نسبت به سایر دستگاه های حضور و غیاب اشاره کرد. این مزایا استفاده از دستگاه های حضور و غیاب کارتی را برای گروه هایی با پرسنل زیاد که قصد صرف هزینه کمی برای خرید دستگاه حضور و غیاب دارند مناسب می کند.

 

حتما بخوانید: عوامل مؤثر بر قیمت دستگاه حضور و غیاب

امکان تغییر اطلاعات یا هک کارت و دستگاه حضور و غیاب کارتی بسیار کم است اما این دستگاه ها نیاز به نظارت دارند و حضور ناظر هزینه های اضافی را به همراه دارد، زیرا در صورت نبود ناظر، شخصی می تواند از کارت استفاده کند، افراد دیگری برای کلاهبرداری، تردد خود را ثبت می کنند. یکی دیگر از معایب دستگاه های  حضور و غیاب کارتی این است که اگر دارنده کارت آن را گم کند یا کارت خراب شود، تا زمانی که کارت جدید تعویض نشود امکان ثبت تردد وجود ندارد.

مقایسه دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره با دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی

امکان تقلب در دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره وجود ندارد. زیرا هر فرد فقط می تواند چهره خود را ثبت کند اما در دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی اگر اپراتور سامانه حضور و غیاب قصد جعل تردد را داشته باشد، چون امکان ثبت چندین اثر انگشت برای هر فرد وجود دارد، می تواند برخی از کارمندان اثر انگشت را برای افراد دیگر ذخیره کنند. که افراد بتوانند تردد را برای یکدیگر ثبت کنند.

کارمندانی که اثر انگشتشان آسیب دیده است، برای ثبت تردد با دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی با مشکل مواجه می شوند اما استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره این مشکل را برای آنها حل می کند. در دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره به دلیل عدم تماس فیزیکی کارکنان با دستگاه امکان انتقال انواع آلودگی ها و بیماری های پوستی از طریق دستگاه وجود ندارد اما در دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی این نوع بیماری ها بین کارکنان قابل انتقال است.

سنسور دستگاه های حضور و غیاب اثر انگشتی در شرایط رطوبت محیطی معمولی کار می کند و در فصول سرد سال گاهی ممکن است کارکنان در ثبت اثر انگشت دچار مشکل شوند اما در دستگاه های حضور و غیاب تشخیص چهره این مشکل برای افراد به وجود نمی آید.

کلام آخر

دستگاه های حضور و غیاب مختلفی در بازار وجود دارد که می تواند انتخاب را کمی سخت کند و شاید ندانید کدام یک را بخرید. همانطور که نمی توان برای هر مشکلی راه حل یکسانی ارائه داد، نمی توان یک نوع دستگاه  حضور و غیاب را به عنوان بهترین دستگاه حضور و غیاب  برای همه شرکت ها معرفی کرد و این تصمیم بستگی به عوامل ذکر شده در این مقاله دارد. برای خرید دستگاه حضور و غیاب می توانید به بخش مشاوره سایت اطلس مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا